Links

Op het internet is een enorme hoeveelheid aan interessante sites van, door en over Indianen van Noord-Amerika te vinden.
Een hele kleine selectie aan links:

Steungroepen in Nederland

Stichting NANAI

Een andere stichting in Nederland is Stichting NANAI (Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen). De NANAI informeert over de huidige situatie van Noord-Amerikaanse Indianen, geeft morele en politieke steun en steunt financieel door Indianen opgezette projecten.

Steungroep Real Indian Nation

Deze uitgebreide site geeft veel informatie.

 

Goede nieuwssites

Goede nieuwswebsites zijn o.a.

Indian Country Today
Akwesasne News
Native News Online

 

Winkels

Jeroen Vogtschmidt

Jeroen Vogtschmidt schildert al decennia Indianen en Indiaanse taferelen. Hij is ook schrijver van boeken over Indiaanse onderwerpen en volken. Naast schilderijen en boeken verkoopt hij ook prints en giclees van zijn werk.

Lost Forest

Lost Forest is de online winkel van Antoine Vanhemelrijk van modeaccessoires en cadeauartikelen met designs van de Indianen van de Noordwestkustregio van Noord-Amerika

BearClaw Native Arts and crafts from Canada

Suzanne Nieuwland is al sinds 2002 gespecialiseerd in de verkoop van originele Six Nations en Native Canadian producten die zijzelf importeert. Elk item is handgemaakt en uniek.

Overig

STROhalm

Op deze site is informatie te vinden over de drie vertalingen van de bekende rede die wordt toegeschreven aan Chief Seattle.

Startkabel Indianen

Hier zijn heel veel handige links te vinden.

American Indian Magazine

Van dit tijdschrift zijn de verschenen nummers vanaf 2000 online te lezen.

National Museum of The American Indian

Dit museum biedt een schat aan informatie.

Persoonlijk websites over Indianen

Julio Online

Dit is de site van Kiva-donateur Julio Punch en bevat veel informatie over Indianen.

edsindianen.nl

Kiva-donateur Ed de Bruijne maakt in zijn vrije tijd prachtige tekeningen van Indianen. Bekijk ze op zijn persoonlijke website.