Open dagen 4 en 5 november 2023

uitnodiging open dagen, stichting De Kiva
Uitnodiging expositie Jeroen 4-5 november 2023 pagina002 (002)

Op zaterdag 4 en zondag 5 november organiseert De Kiva samen met kunstschilder Jeroen Vogtschmidt open dagen in Heusden (gemeente Asten).

Meer dan tien jaar heeft Jeroen een expositieruimte gehad in de Cactusoase van Anny en Bert in Ruurlo. Vorig jaar zijn Anny en Bert gestopt en moest Jeroen op zoek naar een nieuwe locatie. Die heeft hij gevonden bij Anja en Huub in Heusden.

De locatie heeft diverse ruimten, adequate sanitaire voorzieningen en een kantine.

Anja en Huub hebben er een grote collectie lego/mould king en een grote verzameling van alles met betrekking tot aardbeien.

Tijdens de open dagen zijn niet alleen schilderijen van Jeroen Vogtschmidt te zien.

Naast een informatie- en boekenstand van Stichting De Kiva zijn ook de volgende standhouders aanwezig:

  • Stichting NANAI (alleen 4 november): Stichting NANAI (Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen) informeert over de huidige situatie van Noord-Amerikaanse Indianen, geeft morele en politieke steun en steunt financieel door Indianen opgezette projecten. (www.nanai.nl)
  • BearClaw Native Arts & Crafts (alleen 4 november): Suzanne Nieuwland is al sinds 2002 gespecialiseerd in de verkoop van originele Six Nations en Native Canadian producten die zijzelf importeert. Elk item is handgemaakt en uniek. (www.bearclawnativearts.nl)
  • Jackies Tradingpost (beide dagen): Jacqueline is aanwezig met diverse handgemaakte items, geïnspireerd door de Native American cultuur. Met de opbrengst van haar Tradingpost helpt ze haar familie van de Golden Hill Paugussett in Trumbull.
  • Lost Forest (beide dagen): Lost Forest heeft een ruim assortiment modeaccessoires, cadeau- en woonartikelen, allemaal met mooie hedendaagse designs van de Indianen van de Noordwestkust van Noord-Amerika. Antoine Vanhemelrijk importeert deze artikelen uit Canada waar hij ze inkoopt bij verantwoorde bronnen: de makers krijgen betaald voor het design én ontvangen een vergoeding voor elk verkocht item. (www.lostforest.nl).

Deze open dagen staan, naast het bekijken van de schilderijen en de genoemde collecties plus het snuffelen bij de standjes, ook in het teken van ontmoeten.

Ook aan kinderen is gedacht. Speciaal voor hen is er een kleur- en legospeelhoek.

(Collecties alleen te bezoeken tijdens open dagen.)